IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стенли Тучи: Съпругата ми е това, което ме спаси от рака

15 март 2022 10 50

Актьорът беше диагностициран с тумор през 2017 година

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Стенли Тучи е имал солидна подкрепа по време на битката си с рака, която му е помогнала в крайна сметка да победи болестта. Тази подкрепа е била в лицето на съпругата му Фелисити Блънт.

В интервю за списание People, на чиято корица застава актьорът, той говори за това колко голям късметлия е да бъде жив и да говори за болестта си. Тучи беше диагностициран с рак на езика през 2017 година. Преминава през 35-дневно радиационно лечение в допълнение на седем сесии на химиотерапия. Всичко това опустошава вкусовите му рецептори и не му позволява да се храни, което налага вкарването на хранителна тръба в гърлото.

Сега 61-годишният Тучи е победил рака и живее в Лондон заедно със съпругата си Фелисити, с която е женен от 10 години. Интересното е, че дамата е по-голямата сестра на Емили Блънт, с която Стенли си партнира в емблематичния филм „Дяволът носи Прада“. Актьорът е напуснал за малко Холивуд, за да се наслади на другата си страст – храната, правейки туристическото и кулинарно шоу Searching for Italy за телевизия CNN. Тази пролет то се завръща с втория си сезон.

Тучи обаче преминава през двугодишна постоянна болка в челюстта преди състоянието му да бъде правилно диагностицирано.

„Направих си снимка, но лекарите не видяха рака. И разбира се, когато си мислиш, че има нещо нередно с теб, постоянно се страхуваш от това нещо“, казва Тучи, който губи първата си съпруга Кейт през 2009 година заради рак на гърдата. Актьорът се среща с различни лекари, като в крайна сметка е диагностициран с 3-сантиметров тумор в основата на езика. „Не можеха да направят операция, защото туморът беше много голям. Цяло чудо е, че не се беше разпространил. Беше в мен доста дълго време“, разкрива той.

Няколко месеца след края на лечението му през 2018 година, Тучи бавно започва да си възвръща силите и възможността да яде, което, по това време, е било най-прекрасното нещо за него. Актьорът, който има две деца от Фелисити – Емилия (3) и Матео (7), казва, че съпругата му е била най-голямата опора през целия процес. „Непрестанното внимание, обич и насърчаване бяха това, което успя да ме съпроводи през всичко това“, категоричен е Стенли.

Въпреки че актьорът все още изпитва последици от лечението – някои храни имат странен вкус, а пикантните ястия са истинско мъчение, според думите му – той все пак се наслаждава на любовта си към храната, готвенето, правенето на коктейли с приятели и семейството. „Не мога да бъда с хора, които не се наслаждават на храната. Просто няма да бъда привлечен към тях“, откровен е Тучи.

Що се отнася до свободното му време тези дни, водещият споделя, че един перфектен за него ден се състои в пазаруване от местния фермерски магазин, готвене на продуктите и игра с децата. След това е време за вечеря с приятели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари